Camjo (camerajournalist)

Ben jij op zoek naar een gedegen cursus Camjo? Schrijf je dan in voor de opleiding tot cameraman of -vrouw, interviewer en regisseur bij Mediatrainingscentrum Noord-Nederland. Wij leren je graag hoe je in je eentje een complete reportage kunt maken.

Cursus Camjo (camerajournalist): €686.30

Waarom Mediatrainingscentrum Noord-Nederland?

Ervaren Topdocenten uit de Mediawereld;
Ruimte voor Persoonlijke aandacht en begeleiding in Kleine cursusgroepen;
✅ Meerdaagse Trainingen met Diepgang!

Geen eigen Camera of Faciliteiten nodig;
Training voor Starters én ervaren Mediaprofessionals!

Voorkennis

De cursus Camjo is bedoeld voor zowel journalisten die willen leren filmen als voor mensen die geen journalistieke ervaring hebben.

Trainingsprogramma Camjo

Tijdens deze korte doch intensieve cursus laten we het volgende aan bod komen:

 1. Techniek van de camera
 2. Licht en geluid
 3. Cameravoering
 4. Kader en compositie
 5. Camerabewegingen
 6. Beeldtaal
 7. Verhaalstructuur
 8. Scenario
 9. Denken in montage
 10. Decoupage
 11. Draaiboek en storyboard
 12. Regie op locatie
 13. Research en productie
 14. Interviewtechniek
 15. Montageplan
 16. Basisvaardigheid montage

De cursus Camjo telt meerdere bijeenkomsten van minimaal 2,5 uur. Naast de bijeenkomsten zul je gemiddeld 1 tot 2 dagdelen per week kwijt zijn om een filmopdracht uit te voeren.

Deelnemers

Wij geven deze cursus aan minimaal 4 mensen en maximaal 8 mensen.

Kosten

De kosten voor deze opleiding tot cameraman of -vrouw bedragen € 650,- per deelnemer. Daarbij komt nog € 36,30 voor de huur van het montageprogramma Adobe Premiere. In totaal ben je dus € 686,30 kwijt voor onze cursus digitaal filmen en videobewerking.

Cursusperiode

Deze camera training start op dinsdag 20 oktober 2020.  Het lesschema is als volgt:

  1. dinsdag 20 oktober 2020 (19.30 uur-22.00 uur)
  2. Zaterdag 24 oktober en zondag 25 oktober 2020 (10.00 uur-17.00 uur)
  3. dinsdag 27 oktober 2020 (19.30 uur-22.00 uur)
  4. dinsdag 3 november 2020 (19.30 uur-22.00 uur)
  5. dinsdag 17 november ( 19.30 uur-22.00 uur)</strong/li>

   Deze visual storytelling cursus wordt gegeven bij OOGTV, te vinden op Kadijk 4 in Groningen. ( Zernike terrein)

   Meld je aan voor onze cursus Camjo

   Wil jij gaan werken als camjo? Wacht dan niet langer. Meld je direct aan voor onze opleiding tot cameraman/-vrouw, interviewer en regisseur in één. Dan kun jij straks, zonder anderen hiervoor te hoeven inschakelen, een complete reportage opnemen, bewerken en monteren! Wij zien jou graag verschijnen op onze veelzijdige en efficiënte Camjo cursus!

Volg onze camera cursus

Ben jij op zoek naar een gedegen cursus Camjo? Schrijf je dan in voor de opleiding tot cameraman of -vrouw, interviewer en regisseur bij Mediatrainingscentrum Noord-Nederland. Wij leren je graag hoe je in je eentje een complete reportage kunt maken. Hierbij komt alles aan bod. Van hoe een camera werkt tot hoe je jouw videobeelden zo monteert dat ze een perfect lopend verhaal vertellen. Aan het eind van onze opleiding kun jij je een echte cameraman of -vrouw noemen. Kortom, schrijf je direct in voor deze camera training! Er zijn maar een paar plekken beschikbaar voor onze Camjo cursus!

Wat kan ik na de training Camjo?

De cursus Camjo leert je hoe je in je eentje een reportage maakt. Dus hoe je tegelijkertijd als regisseur, cameraman/-vrouw, geluidsman/-vrouw en interviewer kan werken. We richten ons daarbij vooral op de journalistieke nieuws- en achtergrondreportage. Tijdens de cursus Camjo komen de technische en inhoudelijke kant van het filmen en van het reportage maken aan bod. In de lessen bespreken we theorie, doen we oefeningen en bespreken we de huiswerkopdracht: de films die je buiten de cursus-uren om maakt. Deelnemers aan de Camjo cursus leren werken met een professionele Camjo-camera en montage-apparatuur (in de vorm van een montageprogramma van Adobe Premiere). Het montageprogramma is de eerst maand gratis, de 2e maand betaal je € 36,30 per deelnemer. Hiervoor is een eigen laptop nodig. De cursus biedt mogelijkheden voor een professionele opstap in de mediawereld. Wil jij straks digitaal kunnen filmen en videobewerking volledig onder de knie hebben? Meld je dan aan voor deze veelzijdige opleiding.

Wat is een camjo precies?

Een camjo is zowel een cameraman als een journalist. Het grote voordeel van werken als een camjo, is dat je een gehele reportage alleen kunt samenstellen. Je verricht het camerawerk, je interviewt de te interviewen personen, je zoekt zelf de juiste belichting uit, je werkt als regisseur, je kiest zelf het best passend geluid voor bij je fragment en je bewerkt en monteert al jouw losse fragmenten tot een compleet, goedlopend verhaal. Al deze rollen zelf kunnen vervullen is niet alleen geldbesparend, het bespaart ook een hoop tijd en discussie. Je hoeft immers met niemand op locatie af te stemmen waar je voor gaat kiezen. Elke keus ligt geheel bij jou. In actualiteitenprogramma’s, voor nieuwssites en zelfs in professionele vlogs wordt veel gewerkt met camjo’s. Maar ook redacteuren van kranten nemen vaak een camera mee tegenwoordig. Zo kunnen ze extra beelden aanbieden bij een nieuwsartikel. Waarvoor wil jij onze camera training gebruiken? Laat het ons bij aanvang van de cursus digitaal filmen en videobewerking weten, voor een nog betere sturing.

Ontdek de voordelen van een camjo

Als camjo heb je de volgende voordelen te bieden:

 • Je bent flexibel in je aanpak
 • Je kunt heel snel werken en vlot schakelen
 • Je hoeft geen kosten te maken aan externen
 • Je maakt je productie zelfstandig van A tot Z
 • Je creëert een intieme, ontspannen sfeer voor de interviewee

Dit zeiden eerdere cursisten:

” Bijzonder, deze camjo cursus. Veel geleerd in korte tijd “

” Deze cursus biedt perspectief. Ik zie mogelijkheden en het maakt me enthousiast om er mee aan de slag te gaan. “

Cursus Camjo (camerajournalist): €686.30

Cursus informatie
 • Cursus Id:109
 • Dagen:Dinsdag 20 oktober, zaterdag en zondag 24 en 25 oktober, dinsdag 27 oktober, dinsdag 3 november en dinsdag 17 november 2020

Meer weten over deze cursus?
Algemene Voorwaarden

Instructeurs
Lisa Terpstra

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Related Courses