Cursus Podcast Productie

Altijd al iets met geluid willen doen? Dan is het maken van podcasts iets voor jou!!!!

Podcasts zijn razend populair. Het lijkt wel of radio zich opnieuw uitvindt. Podcasts zijn audiobestanden die online gepubliceerd worden. Wat vloggen is voor beeld, dat is podcast voor geluid.

Creatief ‘ radio’ maken maar dan wel op jouw voorwaarden, tijdstippen en invulling!

Interesse?

In een tweedaagse cursus leert onze zeer ervaren docent Jacqueline Maris jou de kneepjes van het podcast maken. Hoe produceer je een podcast? Welke apparatuur heb je nodig. Waar moet je op letten bij het maken van een podcast? Waar plaats je een podcast? Hoe monteer je een podcast? Maar bovenal: hoe maak je jouw verhaal spannend met geluid? En wat wordt je eigen rol in het verhaal?

Velen kennen inmiddels de Amerikaanse oer-podcasts This is American Life of serial. Ook in Nederland rukt de podcast op. Vaak zijn podcasts goede gesprekken over zaken die je interesseren; van psychologie tot koken, van wielrennen tot wetenschap. Daarnaast zijn er veel spannende en mooie verhalen die de moeite waard zijn om met geluid vorm te geven. Bijvoorbeeld True Crime- verhalen, een podcast genre dat ook in Nederland opkomt. Of een podcast over First Dates, om maar wat te noemen.

Wil je leren hoe je met podcast aan de gang kunt gaan, neem dan contact op met het Media Trainings Centrum Noord-Nederland.

Voor wie?

De cursus Podcast Productie is bestemd voor beginners en ervaren journalisten, communicatieprofessionals, content makers, docenten, vakexperts en verhalenvertellers.

Eerste dag: wat is een podcast? wat kun je ermee? Uitleg over de theorie en invulling van de praktijk. Cursisten komen met een podcast idee dat onder leiding van onze docent nader wordt uitgewerkt.

Tweede dag: montage, soundscape maken. Hoe vertel je een verhaal met jouw oren? Hoe zet je een podcast online? En hoe promoot je jouw podcast bij de doelgroep?

Apparatuur. Je neemt zelf een smartphone en of digitale opname apparaat mee, samen met een laptop, oordopjes en of koptelefoon.

En dan aan de slag….

Kosten per deelnemer: E 495,00

LET OP!!: Tussen dag 1 en dag 2 zit twee weken om te werken aan jouw podcast…

Cursus: Donderdag 14 november 2019 10.00-17.00 uur
Donderdag 28 november 2019 10.00-17.00 uur

LOKATIE: Floreshuis Groningen ( tenzij anders vermeld)

Over Jacqueline: Zij is een ervaren radio maker, werkte voor de VPRO radio, geeft trainingen bij diverse instellingen en schrijft reisverhalen voor diverse media.

Jacqueline Maris

Cursus informatie
  • Dagen:Donderdag 14 november en donderdag 28 november 2019

Meer weten over deze cursus?
Algemene Voorwaarden

[contact-form-7 404 "Not Found"]