Basiscursus Regie

Cursus Basiscursus Regie: €600

Waarom Mediatrainingscentrum Noord-Nederland?

Ervaren Topdocenten uit de Mediawereld;
Ruimte voor Persoonlijke aandacht en begeleiding in Kleine cursusgroepen;
✅ Meerdaagse Trainingen met Diepgang!

Geen eigen Camera of Faciliteiten nodig;
Training voor Starters én ervaren Mediaprofessionals!

Houd de regie voortaan volledig in eigen handen

Ben jij op zoek naar een korte doch intensieve cursus regie? Met onze opleiding stomen wij jou in slechts 4 dagen klaar tot een beginnend regisseur. Onze regisseursopleiding is bedoeld voor iedereen die de basiselementen van het regisseren wil leren. Wat je tijdens onze cursus leert, kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Wil je bijvoorbeeld een professionele regisseur bijstaan in zijn of haar werkzaamheden? Moet er een theaterstuk vanuit een school of bedrijf geregisseerd worden en neem jij deze taak graag op je? Of wil je zelf een (eigen) film, clip of stuk gaan regisseren? Meld je in alle gevallen aan voor onze cursus Regie.

Wat kan ik na de cursus Regie?

Nadat je onze cursus Regie hebt gevolgd, kun je zelfstandig een item regisseren. Bovendien ben je in staat de verantwoordelijkheid te nemen voor de inhoudelijke, technische en organisatorische kanten van het productieproces. Logischerwijs leren wij jou ook wat al deze stappen inhouden. De cursus bestaat daarom niet alleen uit een praktisch deel. Wij laten ook de benodigde theorie de revue passeren. Als je bij de start van de cursus alvast aangeeft wat jij straks wilt kunnen regisseren, kunnen wij jou specifieker begeleiden en ondersteunen. Wij maken van jou graag een zelfverzekerde, enthousiaste regisseur die weet wat de gestroomlijnde regie van een project inhoudt.

Doelgroep

Tot de doelgroep van onze opleiding behoren allerhande figuren. Van eerste kennismakers tot afgestudeerden in de Communicatie, Journalistiek of een aanverwante opleiding. Wat hen met elkaar verbindt, is de gedeelde passie en interesse in alle aspecten van regie. Iedereen die zich voor onze regisseursopleiding aanmeldt, wil meer leren over het regieproces. Wij leren je daarom niet alleen de basiskneepjes, maar zorgen tevens voor een interessante en bruikbare verdieping in het vak. Onze cursisten kunnen daardoor straks niet alleen de regie van een project verzorgen, maar weten ook precies wat het inhoudt om een regisseur te zijn, van A tot Z.

Voorkennis

Voor de cursus Regie is geen voorkennis vereist.

Aanpak van de opleiding Regie

Tijdens de opleiding Regie maak je kennis met alle belangrijke onderdelen van het vak. Je leert samenhang kennen tussen productie, scenario, regie, camera, geluid, interviewtechniek en montage. Ook is er aandacht voor het belang van samenwerking en teamwork. Aan het eind van onze cursus Regie ben je inhoudelijk bekend met het vakgebied en heb je praktische kennis en ervaring opgedaan met het productieproces; van idee tot montage. Het doel van onze cursus is dan ook learning on the job. Wij zorgen ervoor dat de benodigde faciliteiten hiervoor volop beschikbaar zijn tijdens onze regisseursopleiding. Uiteraard laten we jou uitvoerig kennismaken met alle onderdelen die betrokken zijn bij de regie. Zo weet je straks als regisseur precies hoe alles werkt en wanneer iets toegepast kan worden.

Trainingsprogramma van onze regisseursopleiding

Tijdens onze cursus leer je alle vaardigheden die een (beginnend) regisseur meester moet zijn. We beginnen onze opleiding met het stellen van enkele belangrijke vragen:

 • Hoe vertel je een (kort) inhoudelijk beeldverhaal?
 • Welke invalshoek kies je?
 • Welke vorm/concept/verhaalstructuur informatie past hierbij?
 • Wat is het doel? Wie is de doelgroep?
 • Hoe vertaal je een nieuwsfeit in een geschreven opzet naar beeldverhaal?

Daarnaast brengen we verschillende elementen van de regie aan bod:

 1. Journalistieke vaardigheden: objectief/subjectief, ethiek en esthetiek
 2. Bureauredactie en productie
 3. Draaiboek en storyboard
 4. Continuïteitsmontage en decoupage
 5. Compositie en cameravoering
 6. Werken op de set / problemen oplossen
 7. Leren luisteren
 8. Voice over; tekstschrijven
 9. Muziekkeuze
 10. Montageplan
 11. Montageregie

Bovenstaande onderdelen worden zorgvuldig en uitvoerig behandeld gedurende de 4 dagen van onze cursus.

Deelnemers

Aan deze regie opleiding kunnen minimaal 4 mensen en maximaal 8 mensen deelnemen. Wees dus op tijd met het aanmelden voor deze leuke en leerzame regisseursopleiding.

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 600,- per deelnemer.

Cursusperiode

Onze regisseursopleiding start op DONDERDAG 7 MAART 2019. De lesdagen zijn:

  • 7 MAART 2019
  • 14 MAART 2019
  • 21 MAART 2019
  • 28 MAART 2019

 

De laatste les van de cursus vindt dus plaats op 28 MAART 2019.

Meld je aan voor onze cursus Regie

Wil jij je aanmelden voor onze behapbare doch grondige opleiding Regie? Meld je eenvoudig online aan voor deze regisseursopleiding en voordat jij het weet ben jij als ervaren en professionele regisseur een stuk, clip of heuse film aan het regisseren. Het voordeel van onze aanpak is dat je voor een betaalbare prijs en in een haalbare tijd alle basisonderdelen van het regisseren aangeleerd krijgt. Daarnaast werken wij niet voor niets met redelijk kleine groepjes cursisten. Vanwege dit kleinschalige karakter van onze cursus is er voldoende ruimte om ook van elkaar te leren. Ga met elkaar in gesprek over bepaalde tactieken, tips en trucjes. Wij sluiten graag aan tijdens deze discussies, om passende en actuele oplossingen en antwoorden te bieden. Kortom, schrijf je vandaag nog in voor onze cursus in de regie!

Cursus Basiscursus Regie: €600

Cursus informatie
 • Cursus Id:108
 • Dagen:7 MAART 2019- 28 MAART 2019

Meer weten over deze cursus?
Algemene Voorwaarden

Instructeurs
Meinoud Sportel

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Related Courses