Journalistiek en Fondswerving ( Korting) 31 maart 2020 Amsterdam

Cursus Journalistiek en Fondswerving ( Korting) 31 maart 2020 Amsterdam: €240

Waarom Mediatrainingscentrum Noord-Nederland?

Ervaren Topdocenten uit de Mediawereld;
Ruimte voor Persoonlijke aandacht en begeleiding in Kleine cursusgroepen;
✅ Meerdaagse Trainingen met Diepgang!

Geen eigen Camera of Faciliteiten nodig;
Training voor Starters én ervaren Mediaprofessionals!

Voorkennis

Voor deze cursus wordt geen specifieke voorkennis gevraagd.

Aanpak

De cursus Journalistiek en Fondswerving bestaat uit 1 bijeenkomst van 8 uur. Het accent ligt op de theoretische benadering en op de praktische invulling en uitwerking. We zullen je ook vragen huiswerk te maken. Neem ook je laptop mee als je deze brede cursus in mediatraining gaat volgen! Fondswerving en nieuwe media zijn tegenwoordig immers inherent aan elkaar verbonden. Tijdens de cursus Journalistiek en Fondswerving werken we toe naar concrete aanvragen bij fondsen.

Trainingsprogramma Journalistiek en Fondswerving

Tijdens deze intensieve cursus van één dag komt het volgende aan bod:

 1. Wat is fondswerving?
 2. Strategieën voor succes
 3. Wanneer aanvragen bij fondsen?
 4. Fondsen zoeken
 5. Kansrijke fondsen selecteren
 6. Fondsen benaderen
 7. Ideeën verzamelen voor projecten
 8. Praktijkoefeningen
 9. Projectplan-dekking-begroting-brief aanvragen

De uitkomsten van je eigen werkzaamheden worden in de groep besproken.

Deelnemers

Wij geven onze cursus aan minimaal 4 mensen en maximaal 8 mensen.

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 240,- per deelnemer. NVJ-leden krijgen korting en betalen slechts € 120,-. NB: De scholingskosten zijn aftrekbaar van de belastingen.

Cursusdata

De training Journalistiek en Fondswerving vindt plaats op de volgende data:31 maart 2020 i.s.m. met de NVJ Academy
Locatie: Floreshuis Groningen . Aanvang: 10.00 uur tot 17.00 uur ( gehele dag)
 

NIEUWE DATA IN 2020!!!!!

31 maart 2020 Amsterdam
Donderdag 23 april 2020 in Groningen!!!!
Dinsdag 20 oktober 2020 in Groningen!!!
Donderdag 29 oktober 2020 in Amsterdam!!!!!

Aanvang: 10.00 uur tot 17.00 uur ( hele dag)

Onze cursus Journalistiek en Fondswerving is te volgen op de volgende locaties:
Groningen ( Buurtcentrum Floreshuis)

of bij de NVJ Academy Amsterdam
 

Schrijf je in voor onze cursus Journalistiek en Fondswerving

Wil jij weten waar je het benodigde geld vandaan kunt halen binnen de journalistiek? Wil jij ontdekken wat je het beste wel en niet kunt doen als het gaat om fondswerving? Laat ons jou in slechts één dag meenemen in de wereld van de journalistiek en fondswerving. Geef je vandaag nog op voor de cursus Journalistiek en Fondswerving!

Ontdek alles over journalistiek en fondswerving

Meld je aan voor de cursus Journalistiek en Fondswerving als je meer over deze onderwerpen wilt weten. De training Journalistiek en Fondswerving van Mediatrainingscentrum Noord-Nederland is speciaal bedoeld voor journalisten en redacties die hun eerste stappen zetten op de weg van fondsenwerving. Waar kun je geld vandaan halen om jouw journalistieke projecten te financieren? Lijkt het geld van alle kanten toe te stromen? Hoe vind je dan precies de juiste partners? In onze cursus komt dit allemaal aan bod. Schrijf je direct in voor de cursus Journalistiek en Fondswerving.

Inhoud van de cursus Journalistiek en Fondswerving

De cursus Journalistiek en Fondswerving wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de NVJ Academy. Wij nemen jou graag mee in de wereld van de journalistiek en de fondswerving. De redactiebudgetten in de media worden namelijk elk jaar krapper en krapper. Advertentie-inkomsten lopen terug, abonnees lopen weg en redacties krimpen in. De wereld staat op z’n kop door de financiële crisis, en het besef dat het meer is dan een dipje in de wereldeconomie dringt steeds dieper tot ons door. Daarom is nu meer dan ooit de zoektocht naar extra inkomstenbronnen in de journalistiek zeer urgent. Hoe kunnen redacties en (individuele) journalisten zelf meer bijdragen en aan meer geld komen? Waar moeten ze beginnen?

Ontdek jouw weg in de journalistiek en fondswerving

De cursus Journalistiek en Fondswerving is speciaal bedoeld voor journalisten en redacties die hun eerste stappen zetten op de weg van fondsenwerving. De cursus geeft inzicht in de fondsenwervende sector en de technieken om gelden binnen te halen. Wij laten jou de juiste mogelijkheden en openingen ontdekken waarmee je de leukste projecten kunt verwezenlijken. Tijdens deze opleiding word je vakkundig en professioneel begeleid door een coachende journalist die de afgelopen tien jaar ruime ervaring heeft opgedaan met fondsenwerving in de journalistiek. Uiteraard beantwoorden we ook jouw vragen ten aanzien van journalistiek schrijven in opdracht van bepaalde fondsen.

Wat kan ik na de training Journalistiek en Fondswerving?

Na het volgen van de training Journalistiek en Fondswerving heb je inzicht in de mogelijkheden van fondsenwerving voor het schrijven van artikelen en of het mede mogelijk maken van RTV-programma’s. Heb je een concreet plan van aanpak gemaakt? Weet je wat je gaat doen? Welke fondsen passen bij het onderwerp? Hoe ga je jouw plan onder de aandacht brengen? Ook leer je een aanvraag op te stellen met een projectplan, inclusief dekking en begroting, besteed je aandacht aan relatiebeheer en stel je een eindrapportage op. Bij voorkeur schrijven we tijdens de training al de eerste concrete aanvragen. De cursus levert dus direct kansen op voor vernieuwende projecten.

Doelgroep

De training Journalistiek en Fondswerving is geschikt voor alle media professionals die overwegen gebruik te maken van de mogelijkheden van fondsenwerving. Dit kunnen redacties van radio en tv zijn die aanvullende inkomsten willen genereren voor hun programma’s, maar ook freelance journalisten en leerling journalisten/studenten.

Cursus Journalistiek en Fondswerving

Cursus Journalistiek en Fondswerving ( Korting) 31 maart 2020 Amsterdam: €240

Cursus informatie
 • Cursus Id:103
 • Credit:E 240,- Met korting E120,-
 • Dagen: 31 maart 2020 in Amsterdam, 23 april 2020 in Groningen, dinsdag 20 oktober Groningen en donderdag 29 oktober in Amsterdam

Meer weten over deze cursus?
Algemene Voorwaarden

Instructeurs
Lejo Siepe

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Related Courses