Journalistieke Vaardigheden A

Cursus Journalistieke Vaardigheden A: €400

Waarom Mediatrainingscentrum Noord-Nederland?

Ervaren Topdocenten uit de Mediawereld;
Ruimte voor Persoonlijke aandacht en begeleiding in Kleine cursusgroepen;
✅ Meerdaagse Trainingen met Diepgang!

Geen eigen Camera of Faciliteiten nodig;
Training voor Starters én ervaren Mediaprofessionals!

Leer de basis journalistieke vaardigheden

Heb jij interesse in het volgen van een cursus Journalistieke Vaardigheden A? Mediatrainingscentrum Noord-Nederland biedt zo’n cursus aan. In deze veelomvattende training leren we jou hoe je informatie kort en bondig kunt overbrengen aan een groot publiek. Wij leren je de basisinformatie in theorie, maar gaan ook praktisch aan de slag. Zo zorgen we ervoor dat je aan het eind van de cursus alle basis journalistieke vaardigheden beheerst. Schrijf je direct in voor onze cursus Journalistieke Vaardigheden A!

Als je deze cursus wilt gaan volgen

De cursus Journalistieke Vaardigheden A is bestemd voor iedereen die graag de basis journalistieke vaardigheden wilt beheersen. Voor studenten en professionals met interesse in de journalistiek, maar ook voor mensen met een passie voor een bepaald onderwerp, die op een heldere en bondige manier iets willen overdragen aan een groot publiek. Als je ergens helemaal ‘in’ zit, bijvoorbeeld in een bepaald vakgebied, een bepaalde hobby of een specifieke sport, dan kan het soms lastig iets uit te leggen zonder clichés, jargon of specialistische terminologie te gebruiken. Hoe draag je je kennis en ervaringen dan over op een begrijpelijke en toegankelijke manier? Dat leer je allemaal als je onze cursus volgt.

Wat kan ik na afloop van de cursus Journalistieke Vaardigheden A?

In de cursus Journalistieke Vaardigheden A geven we jouw toegang tot de juiste kennis en het gereedschap waarmee jij op een heldere en bondige manier informatie kunt overbrengen aan een groot publiek. Zo kun je na deze opleiding goede stukken schrijven voor een vakblad, maar ook algemene nieuwsitems. Niet alleen het schrijven zelf komt aan bod, we nemen je in deze cursus ook graag mee in de achtergrond en ethiek van journalistiek, waaronder:

 • Journalistieke waarden, functies en kwaliteit
 • De plaats van journalistiek in de samenleving
 • Journalistieke betrouwbaarheid en controleerbaarheid

Wat maakt goede journalistiek goed?

Goede journalistiek zorgt ervoor dat mensen die niet direct in contact staan met een bepaald vakgebied of met het laatste nieuws uit de rest van de wereld, toch op de hoogte gebracht kunnen worden van wat er zoal speelt. Dit nieuws moet kort, begrijpelijk, waar en relevant zijn. Of een nieuwsbericht aan deze eigenschappen voldoet, is de verantwoordelijkheid van de journalist. Wij leren jou hoe je zo’n bericht opstelt. Ook laten we je weten wat de gevolgen zijn van journalistiek. Het draagt namelijk enorm bij aan de beeldvorming van alle lezers over de maatschappij, de samenleving en de wereld. En daarbij uiteraard ook de plaats van de lezer in dat geheel.

Doelgroep

De training Journalistieke Vaardigheden A is geschikt voor iedereen die vertrouwd wil raken met een journalistieke aanpak en beknopt en helder wil leren schrijven. De cursus is geschikt voor mensen die journalistiek willen leren schrijven over een passie, bijvoorbeeld muziek of sport, maar ook voor professionals, academici en studenten.

Voorkennis

Er wordt voor de cursus Journalistieke Vaardigheden A, behalve een redelijke beheersing van de Nederlandse taal, geen specifieke voorkennis gevraagd.

Aanpak

De training Journalistieke Vaardigheden A werkt vanuit het principe learning by doing. Cursisten leren hoe ze een artikel op kunnen bouwen, ze leren hoofd- en bijzaken te scheiden en ze ontdekken hoe om te gaan met mondelinge en schriftelijke bronnen.

Trainingsprogramma Journalistieke Vaardigheden A

 1. Basisvaardigheden
 2. Journalistieke genres
 3. Bronnen
 4. Praktijkoefeningen
 5. Publicatievoorwaarden

Deelnemers

Wij geven onze cursus aan minimaal 4 mensen en maximaal 8 mensen. We raden je aan je snel aan te melden voor deze cursus, zodat je verzekerd bent van deelname.

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 400,- per deelnemer. Voor dit bedrag volg je 4 bijeenkomsten. In dit bedrag zit tevens al het lesmateriaal inbegrepen. NB: De scholingskosten zijn aftrekbaar van de belastingen.

Cursusperiode

De opleiding Journalistieke Vaardigheden A start op Donderdag 22 oktober 2020 . Het lesschema verloopt als volgt:

 1. 22 oktober 2020
 2. 19.30 uur tot 22.00 uur

 3. <strong 29 oktober 2020
 4. 19.30 uur tot 22.00 uur

 5. 5 november 2020
 6. 19.30 uur tot 22.00 uur

 7. 12 november 2020
 8. 19.30 uur tot 22.00 uur

De laatste les van de training Journalistieke Vaardigheden A vindt dus plaats op <strong 12 november 2020.

Cursuslocatie

De cursuslocatie van onze cursus Journalistieke Vaardigheden A is Floresstraat 19 in Groningen: het Floreshuis, tenzij anders vermeld.

Vervolgcursus

Na afronding van de cursus Journalistieke Vaardigheden A kunnen deelnemers, voor meer verdieping, de cursus Journalistieke Vaardigheden B volgen. Vraag ons naar meer informatie hierover.

Kies voor onze cursus Journalistieke Vaardigheden A

Wil jij bekend raken met de basis journalistieke vaardigheden? Meld je dan vandaag nog aan voor onze snelle doch doeltreffende cursus. Niet alleen leren we jou de ethiek en achtergrond van de journalistiek; wij zorgen ervoor dat jij straks de juiste kennis en tools weet te gebruiken om geheel zelfstandig prima journalistieke stukken te schrijven. Ontdek ook het voordeel van onze kleine groepjes cursisten. Wij bieden onze cursisten hierdoor optimaal de mogelijkheid ook van elkaar te leren. Kortom, onze cursus Journalistieke Vaardigheden A stoomt jou optimaal klaar voor een plek in de journalistiek!

Cursus Journalistieke Vaardigheden A: €400

Cursus informatie
 • Cursus Id:106
 • Dagen:Donderdag 22 oktober, donderdag 29 oktober, donderdag 5 november en donderdag 12 november 2020

Meer weten over deze cursus?
Algemene Voorwaarden

Instructeurs
Jan Keulen

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Related Courses