Vloggen, een ontdekking

Cursus Vloggen, een ontdekking: €400.00

Waarom Mediatrainingscentrum Noord-Nederland?

Ervaren Topdocenten uit de Mediawereld;
Ruimte voor Persoonlijke aandacht en begeleiding in Kleine cursusgroepen;
✅ Meerdaagse Trainingen met Diepgang!

Geen eigen Camera of Faciliteiten nodig;
Training voor Starters én ervaren Mediaprofessionals!

Zin om te vloggen?

De cursus Vloggen leert je video’s maken met een mobiele telefoon of tablet. Nu het steeds eenvoudiger wordt video’s op internet te plaatsen, worden vloggers ook steeds populairder. En dat niet alleen. Ook instanties doen steeds meer met video. Zo drukken al vele woningcorporaties, overheidsdiensten (zoals de politie) en waterschappen al graag hun kernwaarden en activiteiten uit met behulp van een vlog. Zij hebben ook ontdekt dat hun boodschap dan stukken duidelijker en opvallender binnenkomt. Meld je aan voor onze cursus als jij wilt ontdekken hoe je goede vlogs maakt. Na onze cursus Vloggen zien wij graag jouw vlogs viraal gaan! Ook kunnen wij in company trainingen aanbieden!

Dit leer je in de cursus

De workshop Vloggen bestaat uit een theoretisch deel en een praktisch deel. De gehele workshop zal sowieso praktijkgericht zijn en is ideaal voor de beginnende vlogger en voor diegenen die meer willen leren over het online gebruik van video. In het theoretische deel komt het gebruik van video in zijn algemeenheid aan bod. Ook zullen we het hebben over social media en over de kracht van korte video’s. In het praktijkdeel leer je video’s te maken met de iPad en het gebruik van iMovie en YouTube. Aan bod komen ook de do’s en don’ts bij opname, het weergeven van de kern van de boodschap, een leader maken en de tone of voice. De cursus Vloggen bestaat uit 2 (dag)delen. Na het eerste deel volgt een week later het tweede deel nadat cursisten zelf aan de slag zijn gegaan.

Deelnemers

Aan deze workshop kunnen minimaal 4 mensen en maximaal 8 mensen deelnemen.

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 400,- per deelnemer. NB: De scholingskosten zijn aftrekbaar van de belastingen.

Cursusperiode

Eerste deel 13 februari 2020
Tweede deel 20 februari 2020

Eerste deel 12 maart 2020
Tweede deel 19 maart 2020

Eerste deel 2 april 2020
Tweede deel 9 april 2020

Hoe begin je met vloggen?

Vloggen lijkt eenvoudig, maar is nog niet zo simpel. Een lukraak filmpje opnemen lukt mensen nog wel, maar een regelmatig en professioneel vlog opzetten, is toch wat anders. Wat je nodig hebt als je begint met bloggen zijn de volgende drie dingen:

  • Jezelf
  • Een smartphone of tablet
  • Een videobewerkingsprogramma

Een vlog kan over van alles gaan. Heb je een bepaalde hobby die je wilt delen met je kijkers? Kom je op je dagelijkse route naar werk steeds bijzondere dingen tegen die je wilt vastleggen? Of wil je iedereen graag een bepaalde boodschap meegeven? Vloggen wordt vaak beschouwd als de gulden middenweg tussen een spontaan filmpje en een documentaire. Lukraak gaan filmen wordt daarom niet aangeraden. Het is verstandig eerst al een idee te hebben wat jij je kijkers wilt laten zien of weten. Zorgt dus eerst dat je beschikt over een goede smartphone of tablet met camera, een videobewerkingsprogramma en een onderwerp voor je vlog.

Vloggen met je telefoon

Voor het maken en verspreiden van leuke, interessante video’s, heb je echt geen professionele camera nodig. Een vlog opnemen met je telefoon werkt ook prima. Het zorgt er automatisch voor dat jouw vlog niet te gestileerd wordt. Bovendien is een telefoon zeer gebruiksvriendelijk en is de kwaliteit van de camerabeelden buitengewoon goed. In onze cursus leren we jou niet alleen hoe je het beste kunt filmen, ook brengen we aan bod wat een bepaald vlog nou echt een populair vlog maakt. Het gaat namelijk niet alleen om de kwaliteit van één filmpje. Bij een goed vlogkanaal kijken mensen na het kijken van een vlog alweer uit naar de nieuwe. Ze weten wat ze kunnen verwachten, omdat alle vlogs van die vlogger een rode draad hebben. Ze gaan over eenzelfde soort onderwerp, de opzet van de vlogs is steeds hetzelfde of er worden dezelfde grapjes of gigs gebruikt. Wij zorgen er met onze cursus voor dat jij straks ook op die manier kunt vloggen met je telefoon.

Schrijf je in voor onze cursus Vloggen

Heb jij interesse gekregen in onze korte doch intensieve workshop Vloggen? Meld je dan direct aan voor een cursus van ons die jou schikt qua periode. Je kunt voor deze cursus gewoon je eigen mobiele telefoon of tablet gebruiken. Wij geven je graag advies over een passend video bewerkingsprogramma. Omdat onze workshop in groepjes van minimaal 4 personen wordt gegeven, leer je niet alleen van wat wij jou vertellen in onze cursus Vloggen, je zult ook van elkaar leren. Iedereen die wil gaan vloggen heeft namelijk weer nieuwe ideeën, tips en suggesties over wat een vlog nou echt een vlog maakt dat de moeite waard is om te bekijken. Wij geven elke cursist graag de ruimte deze ideeën met ons te delen. Meld je vandaag nog aan voor onze cursus Vloggen!

NIEUW: Wilt u een bedrijfsuitje koppelen met een workshop vloggen. Dat kan! In samenwerking met Natuurlijk Noorden bieden wij een verkorte cursus vloggen aan. Mail of bel voor nadere informatie. Er zijn diverse mogelijkheden op unieke locaties!!!!!

Cursus Vloggen, een ontdekking: €400.00

Cursus informatie
  • Cursus Id:111
  • Dagen:Vanaf februari, maart en april 2020

Meer weten over deze cursus?
Algemene Voorwaarden

Instructeurs
Hink Jan Apotheker

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Related Courses